2009/10/22

Alice and the Pirates x Gloomy BearAz Osakában született Mori Chack japán grafikus fejéből pattant ki Gloomy Bear ötlete. A 2 méter magas, pink medve, aki embereket eszik. Kívülről édes, belülről rémes.
Az alap stroy, nagy vonalakban az, hogy a szőke, Pitty nevű kisifú kiskorában talál rá a medvére, aki hamar felnő, s meg akarja ölni. Vad vérengzéseket rendez, mivel ő Gloomy Bear. A stílusa ellentétben áll a japánra jellemző túlzott cukisággal, amilyen termékeket a Disney, Sanrio és a Hello Kitty adott ki a kezei közül.
Mori Chack hisz abban, hogy az ember és az állat összeférhetetlen, és az állatok természetükből adódóan vadak.
A BBC Three-n és a Japamorama műsorában is leadták a Gloomy Bear sorozat részeit, valamint egy interjút Mori-val. Ezekben megtalálhatjuk a vadságot, amik a kívülről aranyos Gloomyt jellemzik (sok vér, és az, hogy meg akarja ölni a kisfiút, aki a gazdája).

http://c.universalscraps.com/files/en/gloomy.bear/gloomy_bear_021.gif

A BTSSB Alice and the Pirates vonala kiadott egy Gloomy Bear kollekciót, aminek a Szemtelen Grizzly címet adták (The Naughty Grizzly). Ebben találhatunk több féle zoknit, két színben gloomy bear-es pulóvert, táskát, egy ruhát, valamint édes, skót kockás szoknyát is.Én kicsit túlzásnak érzem, de van aki szerint eltalálták. Szerintetek?
Amúgy is, én jobban bírom Mori Chack karakterei közül, az aranyos kis Podollyt. A farkas bőrbe bújt bárányt. Hogy egyem a szívét.
http://blog-imgs-26.fc2.com/i/n/a/inakamono2/i.podolly1.gif

Ui.: Ha te is szeretnél valami Gloomy Beart, akkor a Mentol Macska, házi készítésű plüssei közt vannak Gloomy Bear fejek:
[DSCF1714.jpg]

Nincsenek megjegyzések: