2012/07/29

The replica war

Talán mindig is voltak/lesznek, akik utálják majd az egyszerű másolatokat, de nemrég a loliták hatalmas lépést tettek ellenük… 

Igen… Ahogy azt már sok EGL használó lolita is tapasztalhatta, a replikák ezen túl ki vannak tiltva csoportból. Egyrészt azok miatt, akik sorozatosan szürreális áron próbáltak túladni rajtuk. De mielőtt elkezdenénk örülni, hogy soha többé nem kell replikákat nézegetnünk szeretett eladós oldalunkon (fura mert, a legtöbben így fogták fel :'D) ....gondoljunk bele: egyes burando cipők hihetetlen kevés méretben jelennek meg, a ruhák pedig általában a "tökéletes" alakra lettek tervezve. Tehát sokaknak a replika nem csupán a másolt ruhát, hanem a megoldást jelenti, hogy kedvenc printjében tündökölhessen egy-egy meet-en.


Szóval az előző kép és egy tonna tumblr poszt után arra következtettem, hogy a loliták szerint:
Ha nincs több replica, a csúnya koordik száma is csökkenni fog!

Mikor ezt olvastam szinte bele sem gondoltam, aztán mikor Lic-nek meséltem, az ő válasza csak annyi volt, hogy „a burandoholic-ok között is azért van ITA”. Ez így van. Csak valamiért, ha az ember például egy full AP-be öltözött lolitára gondol, nem egy csúnya lány jut eszébe, hanem a minőség, pedig replikával is láttam már szép koordikat.


egy ilyen ok miatt felhagyni egy jó blog olvasásával?! 
Majd pedig felmerült az is, hogy OoJia abbahagyja a ruhák gyártását, amin szintén mindenki kiakadt. A Loli-secretnek ez viszont egy egy újabb ok volt, hogy örömködjön és kiadjon néhány új posztot, ami 99%-ban a replikák körül forog.
♥♥♥
De a tumblrös és a Lolita-secretes posztok között is kínálnak megoldást, hogy „elviselhetővé tegyék” ezt a hatalmas csapást. Többek között azt is, hogy az EGL csak egy a sok eladós oldal közül és megemlítenek kevésbé ismert márkákat is, akik méretre gyártanak és olcsóbbak.


(Loli-secret)

~Foxy~

1 megjegyzés:

Adolfina Van Roy írta...

Elég, hogy is mondjam: szánalmas az egész.
Eleve, eddig sem tudtam megérteni, hogyan jut el egy ember oda, hogy egy márkanévtől tegyen bármit is függővé. Hogyan tud bárkit és bármit egy ilyen dologról megítélni. Ezek az úgymomd "burandoholic" lányok kicsinyes alakok szegényes értékrendű és alacsony IQ-ju emberek :D
Már az egész címkézéstől fáj a fejem, hogy _burando_ _loliable_ _ita_ etcetc, kicsit le kellene szállni a magas lóról végre. Akik azt nézik, kinek milyen címkéjű a ruhája, azok a saját elégedetlenségüket vetítik ki a környezetükre.

BTW, ezzel a kispénzű embereket is diszkriminálták. Nem mindenki engedheti meg magának az AP, BTSSB és a többi márkának az árait. Még egy replika is kerülhet sokba, ha úgy adódik a helyzet.